Az élet szép! Ha a napos oldalon állsz, akkor még szebb !!!

‎‎‎   S z i r b e k   S z a l o n

‎‎‎   S z i r b e k   S z a l o n

Újra beszökött az ősz Párizsba,..... és találkozott velem!

Amikor a fények mindent beragyognak és átszíneznek....!

2017. november 08. - István Szirbek

dia4_6.JPG

 KEDVES BARÁTAIM!

Mint már annyiszor, ebben az évben is beszökött az ősz Párizsba, ....ahogy szokott........, halkan, nesztelen......, és mint Adyval anno, találkozott velem!

Reggel, a Louvre-ba indultam, hogy a csoportjaimnak meséljek, annyira szépek, lélekemelőek voltak a fények és a színek, ......, hogy legszívesebben daloltam volna egész nap.....! Gondoltam megosztom veletek az élményt, még akkor is, ha a képek és a hozzájuk fűzött sorok nem adhatják vissza..... mindazt, amit átéltem!

 

Ha tetszettek a fotók /ezeket rákattintva kinagyíthatjátok/ és a hozzá fűzött néhány gondolat, .....

kérlek benneteket, hogy jegyezzétek be véleményeteket és észrevételeteket a blog kommentjébe! KÖSZÖNÖM!

Baráti üdv MINDENKINEK! Legyen szép az ősz számotokra....... is(T)ván!

dia1_11.JPG dia2_8.JPG dia3_10.JPG

Kilépve az utcára ez az "ezer-színű" párizsi utcakép fogadott!

dia5_6.JPG dia6_6.JPG dia7_6.JPG

  A fLouvre-ba ékezve, a fények és az árnyékok folyamatos játékukkal színezték át a belső tereket! Pillanatok alatt....., Michelangelo rabszolgája is kiszabadult sötét börtönéből.....!

dia17_3.JPG dia18_3.JPG dia19_4.JPG

A mindig fényben fürdő Apollon Galéria falain, lalassanként álmosan elnyúló árnyékok jelentek meg! A vitrinekben ugyan még régi fényükben tündököltek a Napkirály személyes tárgyai, de már csak a tükröződő üvegfelületek hírdették a hajdani pompa teljes ragyogását!

dia20_5.JPG dia21_4.JPG dia22_2.JPG

 Azért a szekrény allegórikus fugurái, jól láthatóan vettek még egy utolsó őszi "láb-fürdőt" az időről-időre bekandikáló nap melengető fényében!!

  dia11_5.JPG

 

dia12_5.JPG

 

dia13_5.JPG

 Kint még javában ölelkeztek a szerelmes párok az őszi napsütésben, a múzeumban a Szerelem sejtelmes árnyékba burkolózva ölelte magához örök szerelmét! 

dia8_7.JPG dia9_7.JPG dia10_5.JPG

Ilyen az, amikor a fény beragyogja és átszínezi napunkat! Canova szoborcsoportja sem kivétel! A test fürdik a lélek boldog..., ......hiszen Amor épp Psyche-t / a Lelket ébreszti könnyed csókjával és jelzi számára kedvesen: Itt van az ősz, ITT van újra!

dia14_5.JPG dia15_3.JPG dia16_3.JPG

Róma folyójának istene irigykedve fordít hátat és nem tekint ki az ablakon, mert tudja..... kinn a Szajna még napfényben fürdi. Sóhajtva pnaszkodik a halvány fényben üldögélő anyafarkasnak, aki gondosan figyeli  Romolust és Rémust.  

dia23_2.JPG dia24_1.JPG dia25_1.JPG

Vénus jól tudja.......nyár ide, ősz .....oda, a kisfiára, Amorra mindig szükségünk van! 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása