Az élet szép! Ha a napos oldalon állsz, akkor még szebb !!!

‎‎‎   S z i r b e k   S z a l o n

‎‎‎   S z i r b e k   S z a l o n

UTAZÁS AZ IST-váni VILÁGBAN!

Istvánnal az istenek és az istennők között!

2017. augusztus 07. - István Szirbek

448925.jpg

KEDVES BARÁTAIM !

NEM TALÁLOK SZAVAKAT!!

Sohase gondoltam volna, hogy a előző bejegyzésemet, "Párizs a fényeim városa", ilyen sokan elolvassátok és "agyon-teCCCikelitek"! Köszönet azoknak, akik újra és újra megosztották és megosztják a blog bejegyzéseimet!

Külön köszönet azoknak, akik kérésem nyomán vették a fáradtságot és írtak néhány értékelő gondolatot! Ha elolvassátok az alábbi anyagot, kérem, hogy tegyetek a hasonlóan! KÖSZÖNÖM! 

UTAZÁS AZ IST-váni VILÁGBAN!

Most szeretnélek benneteket belépteni abba a fantasztikus világba, ahova én nap mint nap besétálhatok, és ahol fantasztikusan érzem magam! Legyetek egy kicsit ti is részesei azon csodáknak, amik az "ünnepi-mindennapjaimat" jelentik!  

KÖSZÖNÖM, HA VELEM TARTOTOK!

dia1_5.JPG dia2_2.JPG dia3_2.JPG

 Az életben mindenki arra törekszik, hogy kilépve a szürke mindennapok monotóniájából, kivételes és boldog pillanatok részesévé válhasson. Számomra ilyen, amikor a Louvre múzeumának valamelyik vitrinén átpillantva, szemem láttára kelnek életre a szobrok, amik varázsütésre égi háborúk, vagy  mesés szerelmi történetek főszereplőivé válnak. Ilyenkor úgy érzem, hogy én is ott állhatok köztük és ha akarnám, akár meg is érinthetném valamelyiket, vagy akár be is állhatnék abba a bizonyos sorba....?

dia13_1.JPG dia14_1.JPG dia15_1.JPG

 Mivel az antik világban, a görögök emberi formát adtak isteneiknek, ez lehetőséget teremtett szobrászaiknak arra, hogy megalkossák a "TÖKÉLETES ISTVÁNI NŐT"! Nap mint nap találkozom vele, és ha hiszitek ha nem, beszélgetünk is egymással! Bíztosíthatlak benneteket, hogy minden szempontból hibátlan! Ott vár rám kedvesen, MINDIG meghallgat, és MINDIG, MINDENBEN egyetért velem! A többi maradjon a mi titkunk......!

dia19_1.JPG dia20_1.JPG dia21_2.JPG

 Mielőtt arra gondolnátok, hogy teljesen meghibbantam és ázsiai turista módjára lógok a "IST-váni" példányokon, szeretném jelezni nektek, hogy a Louvre ezen terme a vakoknak és gyengénlátóknak fenttartott hely! Arra szolgál, hogy megfoghassák és érezhessék azt, amit a múzeumban mi csak a szemünkkel érzékelhetünk. Nem tudom észrevettétek-e, hogy több is van a NŐből....., és mind TÖKÉLETES! Ez egy ilyen hely kééééééérem!

 dia6_1.JPG  dia4_1.JPG   dia5_1.JPG

Ahogy elhaladok a szoborcsoport előtt, amely a női szépség istennőjét, és Ámort ábrázolja, mindig egy fuvallatnyi kis szellőt érzek az arcomon. Talán éppen azért, mert Vénusz lepillantva rám úgy érzi, hogy a kezében tartott szerelem szárnyaival meg kell érintsen?

dia16_1.JPG dia17_1.JPG dia18_1.JPG

Mert ilyen az kérem, amikor Ámor kiszabadul a börtönéből....! A Szerelem, közelébe kerülve, egy pillanat alatt átértékelődik bennünk a világ! Minden, ami fontosnak tűnt számunkra elhalványul, és a körülöttünk levő eseményeket már csakis az Ő szemével látjuk! Hiába! A szerelem csodákra képes!

dia7_1.JPG dia8_1.JPG dia9_1.JPG

 Persze ebben a világban sem rózsaszín minden! Herkules például, aki éppen a Hüdra fejére mér egy méhetetlen nagy ütést, úgy gondolja, hogy az én fejemmel is CSAK hasonlóképp lehet kommunikálni!? Elhaladva előtte persze vigyázok, mert nekem nem nő helyette másik.....! Aki erre járna és csak egy feje van, arra kérem, hogy NAGYON vigyázzon ! Itt az ember könnyen a "fejét-veszti"!

 dia11_1.JPG  dia10_1.JPG   aaa_testkozelben.jpg

Vannak persze olyanok is akik Magyarországon járhattak egyetemre. Apollón is bizonyára nálunk végezte a kommunikáció és marketing szakot! Vele például nagyon könnyű kapcsolatba lépnem! Már az iPhone -t sem kell a kezembe vennem, csak úgy teszek mint Ő,  és már hallom is az IST-váni tanácsait!

dia22.JPG dia23.JPG dia24.JPG

 Ebben a teremben nap mint nap egy antik szoboredő fogad! Benne ott magasodnak a nálam sokkal gyorsabban futó - tán épp az olimpiára készülő - atléták, és az eget megtőltő mindenféle istenségek. Próbálom velük felvenni a kapcsolatot, de nekik mindig annyi dolguk van....! Egy viszont, éppen a hadisten, MINDIG úgy néz rám mintha meg akarna szólítani! Hát legyen.......!

dia25.JPG dia26.JPG dia27.JPG

 Egyszer minden álom véget ér! De valahogy a szépek mindig rövidebb ideig tartanak, mint a rosszak! Én már 15 éve sétálok az enyémben és nagyon szépnek látom! Örülök, hogy most Téged is sikerült egy kicsit részesévé tennem, mielőtt ez is véget érne!

Kérem, hogy véleményeiteket, hozzászólásaitokat a BLOG bejegyzés alatti KOMMENTEKBE írjátok, hogy azokat mások is elolvashassák.......!

Kérem, hogy jelezzetek vissza, hogy tudjam, olvassátok a "kultúra-pártoló" írásaimat, és hogy érdemes-e dolgoznom velük!

Kérem, hogy osszátok meg újra és újra a bejegyzéseket, hogy minél többünkhöz eljuthassanak!

KÖSZÖNÖM!

Szirbek István

A bejegyzés trackback címe:

https://szirbekszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr6712724394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IlusKA 2017.08.07. 17:30:18

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ....... KÖSZÖNÖM!!! hogy a mai napon is megmelengetted a szívemet és a lelkemet az
ISTvááááni újabb csodával!!! Pusz'il.....'

Dálnoki Gábor 2017.08.07. 19:31:29

Istvánom!Engedd meg, hogy az imént elolvasott blogodból idézve kezdjem a gondolataimat!.."Az életben mindenki arra törekszik, hogy kilépve a szürke mindennapok monotóniájából, kivételes és boldog pillanatok részesévé válhasson." Igen kérem, én ezt érzem amikor barátom,- ha szabad ezt mondanom-Szirbek István társaságában lehetek, és értékes, érdekes, elgondolkodtató szavait hallhatom!Minden felesleges dolog elhalványul,amikor ebben a fantasztikus Istváni világban, a művészet lenyűgöző, s sokszor felfoghatatlan világába belepillanthatok általad!!Ezer köszönet érte!....Sokáig kell élnem, hogy ezeket a felejthetetlen perceket legalább részben viszonozhassam neked! Baráti Üdv: Dálnoki Gábor

IlusKA 2017.08.07. 19:38:47

Kedves Gábor! (Dálnoki) Mélységesen egyetértek veled....neked is ezer köszönet a hozzászólásodért... úgy érzem...ez könnyekig meghatja Istvánt!!! Ezer köszönet, hogy VAN!!! ...és megosztja velünk a világ ezer csodáját hosszú évek óta....

István Szirbek 2017.08.07. 20:07:23

@Dálnoki Gábor: Gábor Testvér! Szavakat nem találok!!! Annyira sok szeretet, megbecsülés és elismerés sugárzik mondataidból.......! KÖSZÖNÖM! Igazán örülök, ha a "kultúra-pártoló" tevékenységeim gazdagítani tudnak téged és a többieket! Én köszönöm, hogy évek óta lelkesen követtek amerre járok, és meghallgatjátok nektek összeállított gondolataimat!
Szeptemberben találkozunk a SziSza15. ünnepen! Bízom abban, hogy ott is sokan leszünk.....!

István Szirbek 2017.08.07. 20:09:30

@IlusKA: Jóóóóó, hogy olvassátok és értékelitek velem és egymással...........! Annak is örülök, hogy ha jó-baráti a kör........ !

bacslac 2017.08.08. 21:39:05

Kedves István! Mindig nagy élvezet hallgatni előadásaid, vagy mint most olvasni soraid, nézegetve a remek képeket. Megértem, hogy vonzódsz ezekhez a műremekekhez, még ha vonzalmadat kissé hűvösen fogadják is Sok üdvözlettel: Bacsa László

Klucsik Andrea 2017.08.08. 22:26:24

Nohat, az "ISTvani" es Gabori" magassagok utan nehez barmit irni... Istvan, ezzel az ihletett, mely tartalmu, megis konnyed hangvetellel talakoztunk mar az elso utazasunkon anno az Eszak-olasz koruton, es jelentem, erre ra lehet szokni, mint a jofajta borra

István Szirbek 2017.08.08. 22:55:14

@bacslac: Kedves László! Köszönöm a kedves és szellemes hozzá(M)szólásodat! Lehet, hogy hűvösek, de bennük nem lehet csalódni! Az biztos......!

István Szirbek 2017.08.08. 22:58:20

@Klucsik Andrea: AndiKA!!!! Ti vagytok a baráti kör "ÖRÖK-Fiataljai" Örülünk nektek.........!!!

ZitaNoémi 2017.08.09. 10:39:07

Álomszép fotók és leírás... Szerintem sokan érezzük úgy, hogy amíg téged hallgatunk, István, nemhogy véget érnének az álmok, hanem csak egyre újabbak jönnek. Hálásan köszönjük az élményt, hogy a "SziSza-Álmodozók klubjának" tagjai lehetünk.

István Szirbek 2017.08.09. 16:54:43

@ZitaNoémi: Álmomban sem mertem volna arra gondolni, hogy annyi kedves és szívhezszóló hozzászólást kapok! IGAZÁN KÖSZÖNÖM!!!
süti beállítások módosítása